COVID/

SNELTEST IN APELDOORN

 €79,95 (COVID-sneltest)

AFSPRAAK PARTICULIERAFSPRAAK ZAKELIJKAFSPRAAK NON COVID REISVERKLARINGAFSPRAAK ANTI-STOFFEN TEST (Heb ik Corona gehad?)

Laan van Westenenk 94
7336 AZ, Apeldoorn

Geen wachttijd

U maakt een afspraak en wordt direct op het afgesproken tijdstip geholpen.

Drive-thru

De COVID-sneltest vindt plaats vanuit uw auto. U hoeft niet uit te stappen en kunt direct weer doorrijden. Ook is het mogelijk de straat per (brom)fiets of motor te bezoeken. 

7 dagen per week getest

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 07:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur. 

Snelle uitslag

Snelle en veilige uitslag binnen 20 minuten per speciaal beveiligde mail.

Over TeststraatApeldoorn.nl

De Teststraat Apeldoorn is ontstaan vanuit een grote behoefte aan snelle testcapaciteit voor inwoners, bedrijven en huisartsenpraktijken in Apeldoorn. Om aan de toenemende vraag aan Corona- / Covid sneltesten tegemoet te komen is een drive-thru teststraat aan de Laan van Westenenk 94 in Apeldoorn opgezet. Deze locatie met ruime beschikbaarheid is gemakkelijk bereikbaar per auto, (brom)fiets of motor.

Boek nu direct een Corona Covid sneltest bij onze locatie in Apeldoorn. 

NON-COVID REISVERKLARING: 

Teststraat Apeldoorn biedt tevens de mogelijkheid om als toevoeging op de sneltest een Non-Covid reisverklaring te ontvangen bij de testuitslag. De (extra) kosten voor deze verklaring zijn €47,50. Deze verklaring is ondertekend door de dienstdoende arts en kan gebruikt worden om mee te reizen. Let wel, Teststraat Apeldoorn werkt met door het RIVM gevalideerde sneltesten, u bent zelf echter verantwoordelijk om na te gaan of u een PCR-test nodig heeft voor uw reisbestemming.

Boek nu direct een Corona Covid sneltest met een NON-COVID reisverklaring bij onze locatie in Apeldoorn. 

Weten of u eerder Corona heeft gehad? Boek dan een COVID antistoffen-test (€ 43,50). De antistoffen test is ook als extra aanvullend onderzoek te boeken bij een corona sneltest. 

Op alle vermelde prijzen is het btw-tarief van 0% van toepassing.

Voordelen 

Gemakkelijk en snel testen! Je kunt veilig in je auto blijven zitten terwijl er een test wordt afgenomen. Eigenlijk net zoals bij de GGD, maar dan vaak sneller en met ruimere openingstijden. Wij zijn bijvoorbeeld al vanaf 07.00 uur ’s ochtends geopend en zijn ook in de weekenden op zaterdag en zondag open. Daarnaast werken wij met medisch bekwaam personeel die speciaal zijn opgeleid. Ook gebruiken wij antigeen- sneltesten (geen PCR) welke door het RIVM zijn goedgekeurd. Teststraat Apeldoorn gebruikt uitsluitend Corona sneltesten van de firma Roche en nadrukkelijk niet van de firma Abbott. Door onze ruime capaciteit wordt je snel geholpen en ontvang je binnen 20 minuten een uitslag via een beveiligde mail omgeving. Veilig en vertrouwd!

Mogelijkheden voor bedrijven

Om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen is het van belang dat uw medewerkers gezond zijn. Wij maken afspraken (op maat) met bedrijven en kunnen codes verstrekken waarbij uw personeel zelf een afspraak kan inplannen voor een Corona / Covid sneltest. Een groot voordeel is dat zij al vanaf 07.00 uur ’s ochtends terecht kunnen en bij een negetavie uitslag vaak nog dezelfde dag weer inzetbaar zijn. Dit scheelt veel tijd en kosten. Aan het einde van de maand factureren wij u de afgenomen testen met een overzicht van de geteste medewerkers. Laat u op regelmatige basis uw collega’s testen of wilt u op de zaak laten testen? Informeert u dan naar de mogelijkheden via info@teststraatapeldoorn.nl

Contact

TeststraatApeldoorn.nl

Laan van Westenenk 94
7336 AZ, Apeldoorn

info@teststraatapeldoorn.nl
T. 06-10054180
(Ook bereikbaar via WhatsApp)

Route

Rij het bedrijventerrein aan de Laan van Westenenk 94 op en volg de borden naar de teststraat.  Alleen met online afspraak ! Inrijden op eigen risico!

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de Covid sneltest afgenomen?

De test wordt afgenomen door bekwame medewerkers, die opgeleid zijn en onder supervisie staan van de Test Group B.V. in samenwerking met diverse artsen. De test wordt afgenomen middels een speciaal wattenstaafje in de neus. Onze testers begrijpen dat het afnemen van de test voor u best wat spannend kan zijn en doen er alles aan om het voor zo comfortabel mogelijk te maken. Het afnemen van de test is nagenoeg pijnloos. Bij calamiteiten wordt er altijd een arts geraadpleegd.

Voor wie is de Covid sneltest geschikt?

Voor iedereen vanaf 12 jaar die wil weten of hij of zij besmet is met het COVID-19 virus. Indien onder de 18 dient er altijd toestemming van een ouder of verzorgen te zijn. Het is tevens mogelijk om te testen zonder aanwezige duidelijke klachten.

Echter in het geval u wel klachten heeft en u negatief test kan het zinvol zijn een aantal dagen later opnieuw te testen.

Hoe betrouwbaar is de Covid sneltest?

Onze Covid (antigeen) sneltesten zijn goedgekeurd door de overheid en zijn qua betrouwbaarheid gelijk aan de (snel)test die door de GGD wordt gebruikt. Onze test (van de firma Roche) heeft een sensitiviteit van >96% en een specificiteit van >99% op de aanwezigheid van Covid-19 virus partikels in de neus en keelholte*. Goed om te weten is dat de test betrouwbaar is vanaf de eerste t/m de zevende ziektedag en wijst, indien positief, op actieve ziekte. Zie ook:

https://www.ntvg.nl/artikelen/nieuws/covid-19-hoe-betrouwbaar-zijn-sneltesten/volledig

https://www.nvmm.nl/media/3974/status-validatie-sars-cov-2-antigeen-sneltesten_201223_final-1.pdf

De gehanteerde testtechnologie levert in nagenoeg alle gevallen een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert uit dat u wel besmet bent) of vals-negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) uitslag. Daarnaast bestaat een eveneens kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten).

Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten
ontlenen.

*) Bron: https://diagnostics.roche.com/global/en/products/params/sars-cov-2-rapid-antigen-test.html#productSpecs

Wat houdt een antigeentest (sneltest) in en wat is het verschil met een reguliere PCR-test?

Een antigeentest kun je vergelijken met een zwangerschapstest. Er wordt een strip afgelezen. In tegenstelling tot bij een PCR-test zoekt deze test niet naar genetisch materiaal van het virus, maar naar de eiwitten.

Een neus-swab is hiervoor nodig, vervolgens wordt de vloeistof gedruppeld op de teststrip. Voordeel is dat de uitslag binnen 15-30 minuten af te lezen is.

U wordt positief getest, wat nu?

Na een positieve test zijn wij verplicht een melding te maken bij de GGD. U bent op het moment van een positieve test besmettelijk met Sars-CoV2/Covid-19 voor andere personen in uw omgeving. Wij adviseren u dringend in dat geval om in thuisquarantaine te gaan en bij de huisarts te melden dat u positief getest bent.

Voor mensen die na de sneltest een negatieve testuitslag krijgen, blijft het belangrijk dat zij bij klachten thuis blijven en zich aan de RIVM- voorschriften houden, omdat men nog steeds besmet kan zijn en nog klachten kan gaan ontwikkelen. Voor meer informatie zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/in-thuisquarantaine-door-corona

Wanneer krijg ik de uitslag?

Na ongeveer 15 minuten is de uitslag bekend. Vervolgens wordt deze in ons systeem verwerkt waarna u van ons een speciale e-mail ontvangt met een code. Via een beveiligde omgeving kunt u dan de testuitslag raadplegen. U hoeft dus niet op locatie te blijven wachten.

Kan ik mijn afspraak annuleren of verzetten?

Ja dat kan, maar maximaal 24 uur voor uw testafspraak. Dit kan via een mail naar info@teststraatapeldoorn.nl. Wij geven geen geld terug maar u kunt uw afspraak opnieuw inplannen middels een code.

Wat houdt een non-covid reisverklaring in?

Als extra service biedt Teststraat Apeldoorn tegen betaling een non-covid reisverklaring aan. Deze verklaring wordt ondertekend door de dienstdoende arts en kunt u gebruiken bij een eventuele reis. De verklaring wordt binnen maximaal 1,5 uur na het ontvangen van uw testresultaat afgegeven. U bent zelf verantwoordelijk dat de door ons gebruikte sneltest geaccepteerd wordt door de organisaties en overheden die betrokken zijn bij uw specifieke reis. Teststraat Apeldoorn biedt geen PCR-test aan, aangezien deze altijd minimaal 24-uur naar het lab opgestuurd dient te worden.

Zorgt u ook altijd voor een ingevulde gezondheidsverklaring als aanvulling op uw testresultaat. Meer informatie is te vinden op;

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2020/07/20/gezondheidsverklaring-reizigers-nederlands

Hoe werkt de anti-stoffen test?

De test wordt uitgevoerd door middel van een vingerprik. Met een kleine naald (1.8mm) wordt er een klein gaatje geprikt in de vinger (in principe de middelvinger) en enkele druppels bloed afgenomen (meestal zijn 3 druppels voldoende). Omdat de naald zo klein is voelt u weinig van de prik. Het bloed wordt vervolgens gecontroleerd op antistoffen (immuunglobuline G en M). 

Welke antistoffen test gebruiken jullie om te zien of ik Corona gehad heb?

Wij maken gebruik van de SARS-CoV-2 Rapid Antibody Test van fabrikant Roche. De SARS-CoV-2 Rapid Antibody Test is bedoeld als hulpmiddel om personen te identificeren met een immuunrespons tegen SARS-CoV-2, een teken van eerdere blootstelling aan het virus.

De SARS-CoV-2 Rapid Antibody Test is een betrouwbare en snelle immunoassay, die bedoeld is voor de kwalitatieve detectie van specifieke antilichamen (IgM en IgG) tegen SARS-CoV-2.

Deze test heeft een sensitiviteit van 99,03% en een specificiteit van 98,65%.

Het is belangrijk te realiseren:

– Dat het enige tijd duurt voordat antistoffen gevormd zijn. De test is betrouwbaar vanaf 3 weken na de infectie. 

– Een deel van de mensen die met SARS-CoV-2 geïnfecteerd zijn geraakt en asymptomatisch zijn gebleven of slechts milde klachten hebben gehad, lijkt nauwelijks of geen antilichamen te vormen. Het kan dus zijn dat u de infectie wel heeft doorgemaakt maar geen antistoffen heeft opgebouwd.

– Antilichamen verdwijnen vaak na enige tijd. De snelheid waarmee antilichamen verdwijnen is onderhevig aan persoonlijke variatie en is afhankelijk van de ziekteverwekker en de ernst van de doorgemaakte infectie.

– Antistofbepalingen kunnen een indicatie geven van een doorgemaakte infectie, maar geven geen uitsluitsel over beschermende immuniteit. Ook is nog niet bekend in hoeverre de aanwezigheid van antistoffen transmissie voorkomt. Dit betekent dat, indien er antistoffen aanwezig zijn, het nog steeds belangrijk is u aan de leefregels te houden, namelijk:

  • Blijf op 1,5 meter afstand van mensen die niet bij u in huis wonen. 
  • Was regelmatig uw handen. 
  • Hoest en nies in uw elleboog.

Welk BTW-tarief is van toepassing?

De overheid heeft besloten het BTW-tarief op het testen op Corona met testkits te stellen op 0%. Op alle door TestStraatApeldoorn.nl geleverde diensten is dan ook het 0% BTW-tarief van toepassing. Voor meer informatie zie; https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/coronavirus/content/geen-btw-op-coronavaccins-en-testkits

Algemene Voorwaarden en Privacy